Ruis Olimar er 100% naturlig, og anbefales til personer som:
– Har ømme ledd og muskler og de som følger av rematiske plager, leddgikt og revmatisme.
– Utsetter ledd og muskler for tunge belastninger pÃ¥ jobb og trening.
– Ønsker Ã¥ forebygge hjerte- og karsykdommer som hjerteinfarkt, slag og høyt blodtrykk.
– Har betennelser eller autoimmune sykdommer, vil ha nytte av den anti-inflammatoriske effekten.
– Har dÃ¥rlig konsentrasjon, oppmerksomhetsvansker, ADHD eller hukommelsessvikt.
– Har problemer med øyner og syn.
– Har hudlidelser, psoriasis, eksem eller ønsker bedre hudkvalitet.
– Har dÃ¥rlig forbrenning, eller er pÃ¥ diett med lavt fettinnhold.
De essensielle fettsyrene i Selolje er noe kroppen må ha, men ikke kan produsere selv. Disse veldokumenterte fettsyrene bidrar til et sterkere immunforsvar, smidigere ledd og ikke minst et velfungerende hjerte og et klart sinn. Forskning viser at omega-3 fettsyrene EPA, DHA og DPA, både forebygger hjerte- og karsykdommer og styrker hjernens funksjon gjennom bedre læring og økt hukommelse. Selolje er naturlig rik på de viktige omega-3 fettsyrene EPA, DPA og DHA, som har dokumentert positiv virkning på hjerte, hjerne, immunforsvar, syn og ledd. En stor mengde forskning tyder på at et høyt inntak av EPA og DHA reduserer risiko for å få hjerte- og karsykdom.
(1). DHA utgjør 40% av de flerumettede fettsyrene i hjerne og 60% i øyets netthinne og det er viktig både for hjernen og synsevnen. DHA og EPA kan forbedre beinstyrken og leddhelsen, og potensielt redusere risikoen for osteoporose og leddgikt (2,3) Forskning har vist at omega 3 fettsyrer har gunstig effekt på fettleversykdom hos mennesker med alkoholfri fettleversykdom (4). Tilstrekkelig DHA- og EPA-nivå er knyttet til redusert risiko for depresjon (5) Omega-3 kan redusere kronisk betennelse, som kan bidra til hjertesykdom, kreft og forskjellige andre sykdommer (6). Omega-3 fett kan også bidra til å forhindre aldersrelatert mental tilbakegang og Alzheimers sykdom (7). Omega-3 inntak kan redusere risikoen for noen typer kreft, inkludert kolon, prostata og brystkreft (8,9).
En av Seloljens unike fordeler er at den inneholder langt større mengder av fettsyren DPA, som har en svært gunstig betennelsesdempende effekt. Dette gjør Seloljen til en favoritt både hos mennesker med betennelsestilstander i ledd, mage og tarm, og mennesker som har økt belastning på muskler og ledd under trening og fysisk aktivitet.
Druekjerneolje er raffinert vegetabilsk olje som utvinnes ved å presse frøene fra Vitis vinifera. Det er rikt på flavonoider, vitamin E, linolsyre og oligomere proantocyanidin som er essensielle for å behandle ulike helsetilstander. Antioksidanter som finnes i druekjerneolje er veldig kraftige.
Det kan gi beskyttelse mot cellulær og vevskade forårsaket av frie radikaler (10). Druekjerneolje øker nivået av det gode kolesterolet (HDL) og senker det dårlige kolesterolet (LDL) i kroppen (11).
Dette reduserer risikoen for hjertesykdommer og holder hjertet sunt. Druekjerneolje bidrar til å forebygge lunger, nedbrutt tykktarm, prostata, bryst og magekreft (12,13,14,15). I tillegg har druekjerneolje også en toksisitetseffekt på noen patogener, noe som antyder en antimikrobiell funksjon. Dette antyder at bruk av resveratrol vil hjelpe tradisjonelle behandlinger der antibiotika er ineffektive (16).
Olivenbladekstrakt er et meget kraftfullt naturlig antibiotikum som har vært brukt i flere tusen år. Olivenbladekstrakt inneholder store mengder med antioksidanter, noe som gjør at viktige fettsyrer trenger inn i cellene og hindrer at ulike betennelser formerer seg.
Forbruk av middelhavskosthold har vært assosiert med redusert risiko for kroniske sykdommer, spesielt hjerte- og karsykdommer. Dette antas å skyldes fokuset på olivenolje, blader og frukt i kostholdet.
Olivenbladekstrakt inneholder stor mengder av fenolforbindelser som kan redusere det farlige kolesterolet (LDL-kolesterol) (17) og opprettholde normalt blodtrykk (18,19). Derfor reduserer olivenbladekstrakt risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Olivenbladekstrakt kan også virke som naturens eget antibiotikum mot sopp, virus, parasitter og bakterier i blodet (20,21).
Det bidrar til å styrke immunforsvaret (22) og redusere betennelser i kroppen. I tillegg kan olivenbladekstrakt beskytte hjernen mot Alzheimers og Parkinson (23). Forskning har vist at olivenbladekstrakt forhindrer fedmeutvikling ved å regulere uttrykk for molekyler involvert i adipogenese og termogenese (24).
Polyfenoler fra olivenbladekstrakt har vist evnen til å hemme spredning av flere kreftcellelinjer inkludert bukspyttkjertel (25), leukemi (26), prostata (27) og bryst (28).
Vitamin K2 er en av de største nyhetene i vitamin markedet på flere år. Vitaminet lager proteiner som kan hemme kalkavleiring i årene. Vitaminet er gunstig for skjelettet.
Vitamin K2 fungerer som en katalysator i prosessene som bygger og vedlikeholder sterke og friske ben (29). Derfor er det viktig for benhelsen. Vitamin K2 er nødvendig for at blodet skal koagulere (levre seg). Et økende antall studier har indikert at vitamin K2 spiller en viktig rolle i forebygging av koronar forkalkning og hjerte- og karsykdommer (30).