FAQ

FAQ

Hvem passer Ruis Olimar for?

Ruis Olimar er 100% naturlig, og anbefales til personer som:

– Har ømme ledd og muskler og de som følger av rematiske plager, leddgikt og revmatisme.

– Utsetter ledd og muskler for tunge belastninger pÃ¥ jobb og trening.

– Ønsker Ã¥ forebygge hjerte- og karsykdommer som hjerteinfarkt, slag og høyt blodtrykk.

– Har betennelser eller autoimmune sykdommer, vil ha nytte av den anti-inflammatoriske effekten.

– Har dÃ¥rlig konsentrasjon, oppmerksomhetsvansker, ADHD eller hukommelsessvikt.

– Har problemer med øyner og syn.

– Har hudlidelser, psoriasis, eksem eller ønsker bedre hudkvalitet.

– Har dÃ¥rlig forbrenning, eller er pÃ¥ diett med lavt fettinnhold.

Hvordan kan Selolje hjelpe meg?

De essensielle fettsyrene i Selolje er noe kroppen må ha, men ikke kan produsere selv. Disse veldokumenterte fettsyrene bidrar til et sterkere immunforsvar, smidigere ledd og ikke minst et velfungerende hjerte og et klart sinn. Forskning viser at omega-3 fettsyrene EPA, DHA og DPA, både forebygger hjerte- og karsykdommer og styrker hjernens funksjon gjennom bedre læring og økt hukommelse. Selolje er naturlig rik på de viktige omega-3 fettsyrene EPA, DPA og DHA, som har dokumentert positiv virkning på hjerte, hjerne, immunforsvar, syn og ledd. En stor mengde forskning tyder på at et høyt inntak av EPA og DHA reduserer risiko for å få hjerte- og karsykdom.

(1). DHA utgjør 40% av de flerumettede fettsyrene i hjerne og 60% i øyets netthinne og det er viktig både for hjernen og synsevnen. DHA og EPA kan forbedre beinstyrken og leddhelsen, og potensielt redusere risikoen for osteoporose og leddgikt (2,3) Forskning har vist at omega 3 fettsyrer har gunstig effekt på fettleversykdom hos mennesker med alkoholfri fettleversykdom (4). Tilstrekkelig DHA- og EPA-nivå er knyttet til redusert risiko for depresjon (5) Omega-3 kan redusere kronisk betennelse, som kan bidra til hjertesykdom, kreft og forskjellige andre sykdommer (6). Omega-3 fett kan også bidra til å forhindre aldersrelatert mental tilbakegang og Alzheimers sykdom (7). Omega-3 inntak kan redusere risikoen for noen typer kreft, inkludert kolon, prostata og brystkreft (8,9).

En av Seloljens unike fordeler er at den inneholder langt større mengder av fettsyren DPA, som har en svært gunstig betennelsesdempende effekt. Dette gjør Seloljen til en favoritt både hos mennesker med betennelsestilstander i ledd, mage og tarm, og mennesker som har økt belastning på muskler og ledd under trening og fysisk aktivitet.

Hvordan virker Druekjerneolje?

Druekjerneolje er raffinert vegetabilsk olje som utvinnes ved å presse frøene fra Vitis vinifera. Det er rikt på flavonoider, vitamin E, linolsyre og oligomere proantocyanidin som er essensielle for å behandle ulike helsetilstander. Antioksidanter som finnes i druekjerneolje er veldig kraftige.

Det kan gi beskyttelse mot cellulær og vevskade forårsaket av frie radikaler (10). Druekjerneolje øker nivået av det gode kolesterolet (HDL) og senker det dårlige kolesterolet (LDL) i kroppen (11).

Dette reduserer risikoen for hjertesykdommer og holder hjertet sunt. Druekjerneolje bidrar til å forebygge lunger, nedbrutt tykktarm, prostata, bryst og magekreft (12,13,14,15). I tillegg har druekjerneolje også en toksisitetseffekt på noen patogener, noe som antyder en antimikrobiell funksjon. Dette antyder at bruk av resveratrol vil hjelpe tradisjonelle behandlinger der antibiotika er ineffektive (16).

Hvorfor Olivenbladekstrakt?

Olivenbladekstrakt er et meget kraftfullt naturlig antibiotikum som har vært brukt i flere tusen år. Olivenbladekstrakt inneholder store mengder med antioksidanter, noe som gjør at viktige fettsyrer trenger inn i cellene og hindrer at ulike betennelser formerer seg.

Forbruk av middelhavskosthold har vært assosiert med redusert risiko for kroniske sykdommer, spesielt hjerte- og karsykdommer. Dette antas å skyldes fokuset på olivenolje, blader og frukt i kostholdet.

Olivenbladekstrakt inneholder stor mengder av fenolforbindelser som kan redusere det farlige kolesterolet (LDL-kolesterol) (17) og opprettholde normalt blodtrykk (18,19). Derfor reduserer olivenbladekstrakt risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Olivenbladekstrakt kan også virke som naturens eget antibiotikum mot sopp, virus, parasitter og bakterier i blodet (20,21).

Det bidrar til å styrke immunforsvaret (22) og redusere betennelser i kroppen. I tillegg kan olivenbladekstrakt beskytte hjernen mot Alzheimers og Parkinson (23). Forskning har vist at olivenbladekstrakt forhindrer fedmeutvikling ved å regulere uttrykk for molekyler involvert i adipogenese og termogenese (24).

Polyfenoler fra olivenbladekstrakt har vist evnen til å hemme spredning av flere kreftcellelinjer inkludert bukspyttkjertel (25), leukemi (26), prostata (27) og bryst (28).

Hva gjør vitamin K2?

Vitamin K2 er en av de største nyhetene i vitamin markedet på flere år. Vitaminet lager proteiner som kan hemme kalkavleiring i årene. Vitaminet er gunstig for skjelettet.

Vitamin K2 fungerer som en katalysator i prosessene som bygger og vedlikeholder sterke og friske ben (29). Derfor er det viktig for benhelsen. Vitamin K2 er nødvendig for at blodet skal koagulere (levre seg). Et økende antall studier har indikert at vitamin K2 spiller en viktig rolle i forebygging av koronar forkalkning og hjerte- og karsykdommer (30).

Referanser

  1. Marine Omega-3 (N-3) Fatty Acids for Cardiovascular Health: An Update for 2020. Int J Mol Sci.2020 Feb; 21(4): 1362
  2. The Effect of Omega-3 Fatty Acids on Rheumatoid Arthritis. Mediterr J Rheumatol.2020 Jun; 31(2): 190–194
  3. Reduced joint pain after short-term duodenal administration of seal oil in patients with inflammatory bowel disease: comparison with soy oil. Scand J Gastroenterol2004 Nov;39(11):1088-94.
  4. Omega-3 fatty acids and non-alcoholic fatty liver disease: Evidence of efficacy and mechanism of action. Mol Aspects Med 2018 Dec;64:135-146
  5. Omega-3 Fatty Acids and Depression: Scientific Evidence and Biological Mechanisms Oxid Med Cell Longev 2014;2014:313570
  6. Omega-3 supplementation lowers inflammation and anxiety in medical students: a randomized controlled trial Brain Behav Immun 2011 Nov;25(8):1725-34
  7. Effects of N-3 Polyunsaturated Fatty Acids on Dementia J Clin Med Res2017 Jan;9(1):1-9
  8. Dietary fatty acids and colorectal cancer: a case-control study Am J Epidemiol 2007 Jul 15;166(2):181-95
  9. Omega-3 fatty acids for breast cancer prevention and survivorship Breast Cancer Res 2015 May 4;17(1):62
  10. Phenolics as potential antioxidant therapeutic agents: mechanism and actions Mutat Res 2005 Nov 11;579(1-2):200-13
  11. Beneficial effects of grape seed extract on malondialdehyde-modified LDL J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo) 2007 Apr;53(2):174-82
  12. Grape seed procyanidin extract against lung cancer: the role of microrna-106b, bioavailability, and bioactivity Oncotarget 2018 Feb 16;9(21):15579-15590
  13. Anticancer and cancer chemopreventive potential of grape seed extract and other grape-based products J Nutr 2009 Sep;139(9):1806S-12S
  14. Oligomeric proanthocyanidins (OPCs) from grape seed extract suppress the activity of ABC transporters in overcoming chemoresistance in colorectal cancer cells Carcinogenesis 2019 May 14;40(3):412-421
  15. Grape seed extract suppresses MDA-MB231 breast cancer cell migration and invasion Eur J Nutr 2014;53(2):421-31
  1. Resveratrol induced inhibition of Escherichia coli proceeds via membrane oxidation and independent of diffusible reactive oxygen species generation Redox Biol 2014 Jun 17;2:865-72
  2. Food supplementation with an olive (Olea europaea L.) leaf extract reduces blood pressure in borderline hypertensive monozygotic twins Phytother Res 2008 Sep;22(9):1239-42
  3. Olive (Olea europaea) leaf extract effective in patients with stage-1 hypertension: comparison with Captopril Phytomedicine 2011 Feb 15;18(4):251-8
  4. Impact of phenolic-rich olive leaf extract on blood pressure, plasma lipids and inflammatory markers: a randomised controlled trial Eur J Nutr 2017 Jun;56(4):1421-1432
  5. Assessment of the Antimicrobial Activity of Olive Leaf Extract Against Foodborne Bacterial Pathogens Front Microbiol 2017 Feb 2;8:113
  6. Antimicrobial activity of commercial Olea europaea (olive) leaf extract Int J Antimicrob Agents 2009 May;33(5):461-3
  7. Olive Leaf Extracts Act as Modulators of the Human Immune Response Endocr Metab Immune Disord Drug Targets 2018;18(1):85-93
  8. The neuroprotective effects of hydro-alcoholic extract of olive (Olea europaea L.) leaf on rotenone-induced Parkinson’s disease in rat Metab Brain Dis 2018 Feb;33(1):79-88
  9. Inhibitory Effect of Olive Leaf Extract on Obesity in High-fat Diet-induced Mice In Vivo May-Jun 2019;33(3):707-715
  10. Phytochemical properties and anti-proliferative activity of Olea europaea L. leaf extracts against pancreatic cancer cells Molecules 2015 Jul 17;20(7):12992-3004
  11. Olive (Olea europaea) leaf extract induces apoptosis and monocyte/macrophage differentiation in human chronic myelogenous leukemia K562 cells: insight into the underlying mechanism Oxid Med Cell Longev 2014;2014:927619
  12. Antiproliferative effect of oleuropein in prostate cell lines Int J Oncol 2012 Jul;41(1):31-8
  13. Oleuropein and hydroxytyrosol inhibit MCF-7 breast cancer cell proliferation interfering with ERK1/2 activation Mol Nutr Food Res 2010 Jun;54(6):833-40
  14. Vitamin K Nutrition and Bone Health Nutrients 2020 Jun 27;12(7):1909
  15. Vitamin K: Double Bonds beyond Coagulation Insights into Differences between Vitamin K1 and K2 in Health and Disease Int J Mol Sci 2019 Feb 19;20(4):896